Papricas cu ciuperci

Pentru papricas cu ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 750 g/325 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • faina - 15 g
  • ceapa - 150 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • smantana - 100 g
  • cartofi - 750 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Pentru papricas cu ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie felii. (Daca se folosesc ciuperci conservate, acestea se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece.) Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi mici. Ciupercile se inabusa in ulei sau untura, se adauga ceapa, faina dizolvata in 50 ml de apa rece, boia de ardei, jumatatea de cub MAGGI si cartofi. Se completeaza cu apa fierbinte, se fierbe cca 10-20 minute, se adauga sare si piper.

Papricasul cu ciuperci se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc