Snitelul vegetarian din cartofi

Snitelul vegetarian din cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • morcovi - 750 g
  • telina radacina - 150 g
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel radacina - 200 g
  • pastarnac radacina - 200 g
  • oua - 4 bucati
  • faina - 75 g
  • ceapa - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ulei - 200 ml
  • pesmet - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Snitelul vegetarian din cartofi este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Jumatate din cantitatea de cartofi se spala, se introduc in apa cu sare si se fierb in coaja, se curata si se paseaza sau se dau prin masina de tocat. Restul cantitatii de cartofi se curata, se spala, se taie cuburi si se fierbe in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei, se amesteca cu legumele taiate (morcovi, telina, patrunjel radacina, pastarnac), se adauga cartofii pasati, 2 oua, sare, piper, patrunjel verde si se amesteca. Se modeleaza in forma de snitel. Se trec prin faina, restul de oua batute, pesmet si se frig in ulei.

Snitelul vegetarian din cartofi se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur cu patrunjel verde si unt topit deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide