Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluatul de clatite si bateti-l bine cu un tel. Incingeti o tigaie de clatite, adaugati 1 lingurita ul
Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluatul de clatite si bateti-l bine cu un tel. Incingeti o tigaie de clatite, adaugati 1 lingurita ulei si puneti o cescuta din aluatul de clatite. Rotiti tigaia, astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata. Coaceti 2-3 minute, dupa care intoarceti clatita si mai coaceti-o inca 1 -2 minute. Procedati la fel pana cand terminati tot aluatul de clatite din castron. Clatitele prajite puneti-le pe o farfurie intinsa, una peste alta, acoperiti-le cu o alta farfurie sau cu un capac si pastrati-le la cald.
Pentru umplutura, tocati marunt ceapa si morcovul curatate si spalate, apoi caliti-le intr-o tigaie mare, in ulei. Dupa 3-4 minute adaugati ciupercile curatate, spalate si tocate marunt. Puneti peste ciuperci
mirodeniile si potriviti de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic 30 de minute, dupa care puneti pasta de tomate si jumatate din legatura de patrunjel. Omogenizati bine, mai lasati 1 -2 minute la foc mic si intindeti aceasta compozitie intre foile de clatite. Ornati tortul de clatite cu feliute de ciuperci si cu frunzulite de patrunjel.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Pui cu ciuperci si smantana Rulada cu ciuperci Ciuperci la gratar
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii