Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluatul de clatite si bateti-l bine cu un tel. Incingeti o tigaie de clatite, adaugati 1 lingurita ul
Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluatul de clatite si bateti-l bine cu un tel. Incingeti o tigaie de clatite, adaugati 1 lingurita ulei si puneti o cescuta din aluatul de clatite. Rotiti tigaia, astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata. Coaceti 2-3 minute, dupa care intoarceti clatita si mai coaceti-o inca 1 -2 minute. Procedati la fel pana cand terminati tot aluatul de clatite din castron. Clatitele prajite puneti-le pe o farfurie intinsa, una peste alta, acoperiti-le cu o alta farfurie sau cu un capac si pastrati-le la cald.
Pentru umplutura, tocati marunt ceapa si morcovul curatate si spalate, apoi caliti-le intr-o tigaie mare, in ulei. Dupa 3-4 minute adaugati ciupercile curatate, spalate si tocate marunt. Puneti peste ciuperci
mirodeniile si potriviti de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic 30 de minute, dupa care puneti pasta de tomate si jumatate din legatura de patrunjel. Omogenizati bine, mai lasati 1 -2 minute la foc mic si intindeti aceasta compozitie intre foile de clatite. Ornati tortul de clatite cu feliute de ciuperci si cu frunzulite de patrunjel.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Pui cu ciuperci si smantana Rulada cu ciuperci Ciuperci la gratar

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii