Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie in bucati. Oasele se fier
Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie in bucati. Oasele se fierb in apa si se strecoara. Ardeii se curata, se spala, se cresteaza la virf si se scurg. Orezul se alege, se spala, se fierbe cu 500 ml supa de oase de peste, apoi se trece prin jet de apa rece si se scurge. Morcovii, telina radacina si ceapa se curata, se spala, se taie in felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie in bucati mari. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 ml supa de oase de peste. Usturoiul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se inabusa cu 100 ml ulei si 100 ml supa de oase de peste. Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se trec prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu orez, 50 gr. pasta de tomate, jumatate din cantitatea de piper si marar verde, oua, sare, pina se obtine o pasta omogena. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii care se asaza cu gura in jos intr-un vas cu 100 ml ulei. Se tin in cuptor circa 5 minute. Se prepara un sos tomat din morcovi, telina, restul de ceapa care se inabusa cu uleiul ramas si 500 ml supa de oase de peste. Se pune la fiert si i se adauga faina dizolvata in 150 ml supa de oase de peste, pasta de tomate, rosii, vin, usturoi, cimbru, sare. Cind legumele s-au fiert, se racesc si se strecoara. Sosul se toarna peste ardei, care se pun din nou in cuptor pentru gratinare.
Preparatul se asaza pe un platou sau portionat in farfurii, cu marar verde deasupra.
Se servesc calzi
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii