Aripioare de pisica de mare cu lamaie si 5 arome

Pisica de mare este un sortiment de peste care se gaseste deja destul de usor si la noi in marile magazine. Carnea este alba si foarte gustoasa. Pisic

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • coaja de la 1 lamaie
  • tocata marunt
  • 1 lingurita de amestec 5 arome
  • 2 lingurite cu varf de sare de mare
  • 4 aripi de pisica de mare a cate 225 g fiecare
  • foarte proaspete
  • 2 maini de faina
  • pentru pudrat
  • 2 oua
  • batute usor
  • 6 maini bune de pesmet fin
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pisica de mare este un sortiment de peste care se gaseste deja destul de usor si la noi in marile magazine. Carnea este alba si foarte gustoasa. Pisica de mare poate fi gatita la fel cum procedam cu oricare al peste. Se poate face pane, se poate folosi la o ciorba sau cum am procedat in cele ce urmeaza. Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Intr-un mojar, puneti coaja de lamaie, amestecul cu 5 arome si sarea. Zdrobiti bine totul si amestecati, apoi presarati compozitia peste aripile pisicii de mare, pe ambele parti. Luati 3 farfurii mari, puneti faina pe una, ouale pe a doua si pesmetul pe a treia. Puneti o tigaie mare neaderenta la foc mare si acoperiti-o cu 1 cm de ulei de masline. Manevrand rapid ingredientele, dati mai intai prin faina fiecare aripa, pe ambele parti, scuturand excesul, apoi prin ou, lasand sa se scurga surplusul. Dupa aceea, presati-le peste pesmet, scuturand din nou excesul.

Prajiti in uleiul incins aripile de pisica de mare, cate 1 sau 2 odata, lasandu-le 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Asezati-le intr-o tava mare pentru cuptor, in timp ce prajiti si celelalte bucati, schimband uleiul din tigaie daca e necesar. Cand toate cele 4 bucati s-au prajit, puneti tava pentru 15 minute la nivelul din centru al cuptorului incins - un interval de timp in care pestele ar trebui sa devina auriu si crocant, iar carnea sa se desprinda usor de pe oase.
Serviti pestele cu o salata usoara de verdeturi si multa maioneza aromata. Pentru aceasta din urma, amestecati 4 linguri de maioneza sau creme fraiche cu 2 maini de ceapa verde tocata, coriandru proaspat tocat si sucul de la 1 lamaie.

Alte retete recomandate:

Ciulama de ciuperci

Pastrama de oaie

Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere
Bucataras.RO

Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

În general, oamenii nu prea agreează pieptul de pui, pentru că li se pare sec, uscat, dar dacă este preparat cum...

Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori