Pisica de mare este un sortiment de peste care se gaseste deja destul de usor si la noi in marile magazine. Carnea este alba si foarte gustoasa. Pisic
Pisica de mare este un sortiment de peste care se gaseste deja destul de usor si la noi in marile magazine. Carnea este alba si foarte gustoasa. Pisica de mare poate fi gatita la fel cum procedam cu oricare al peste. Se poate face pane, se poate folosi la o ciorba sau cum am procedat in cele ce urmeaza. Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Intr-un mojar, puneti coaja de lamaie, amestecul cu 5 arome si sarea. Zdrobiti bine totul si amestecati, apoi presarati compozitia peste aripile pisicii de mare, pe ambele parti. Luati 3 farfurii mari, puneti faina pe una, ouale pe a doua si pesmetul pe a treia. Puneti o tigaie mare neaderenta la foc mare si acoperiti-o cu 1 cm de ulei de masline. Manevrand rapid ingredientele, dati mai intai prin faina fiecare aripa, pe ambele parti, scuturand excesul, apoi prin ou, lasand sa se scurga surplusul. Dupa aceea, presati-le peste pesmet, scuturand din nou excesul.
Prajiti in uleiul incins aripile de pisica de mare, cate 1 sau 2 odata, lasandu-le 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Asezati-le intr-o tava mare pentru cuptor, in timp ce prajiti si celelalte bucati, schimband uleiul din tigaie daca e necesar. Cand toate cele 4 bucati s-au prajit, puneti tava pentru 15 minute la nivelul din centru al cuptorului incins - un interval de timp in care pestele ar trebui sa devina auriu si crocant, iar carnea sa se desprinda usor de pe oase.
Serviti pestele cu o salata usoara de verdeturi si multa maioneza aromata. Pentru aceasta din urma, amestecati 4 linguri de maioneza sau creme fraiche cu 2 maini de ceapa verde tocata, coriandru proaspat tocat si sucul de la 1 lamaie.
Alte retete recomandate:
Ciulama de ciuperci
Pastrama de oaie
Cartofi la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii