Biban cu rosii si masline

Bibanul este un peste alb, delicios si satios, care merge de minune alaturi de un vin alb de buna calitate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pesti (cam 600 de gr fiecare)
  • patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rozmarin
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 8 masline versi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 300 gr rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se face cu mixerul un piure din usturoi zdrobit, patrunjel, rozmarin si 3 linguri de ulei de masline.

Amestecul se introduce in burta pestilor curatati, care se aseaza in tav, pe folie de aluminiu si se dau la cuptor pentru 30 de minute.

Se caleste in restul de ulei ceapa tocata marunt, se adauga rosiile taiate cubulete si maslinele verzi, sare si piper. Se lasa pe foc 2-3 minute.


Bibanul se serveste cu sosul de rosii si masline verzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori