Taiem calmarul in inele de jumatate de cm, iar anunchiul de tentacule in jumatate. Se curata crevetii, se lasa doar coditele. Se asaza 50 ml de apa i
Taiem calmarul in inele de jumatate de cm, iar anunchiul de tentacule in jumatate.
Se curata crevetii, se lasa doar coditele.
Se asaza 50 ml de apa intr-o tigaie medie, se adauga uleiul, otetul, vinul, usturoiul, mirodeniile, 1/2 de lingurita sare si piper si se lasa la foc potrivit 10 minute.
Dam amestecul la foc iute. Adaugam crevetii, lasam un minut si adaugam calmarul, se lasa doar 30 de secunde.
Se rastoarna totul intr-un bol de iena, se adauga ardeiul gras, ardeiul iute si lamaia.
Se amesteca si se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se aduce salata la temperatura camerei pentru a fi servita.
Se serveste pe un platou sau in cupe individuale cu maslinele si patrunjelul presarate.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii