Calmar marinat si salata de fructe de mare

Taiem calmarul in inele de jumatate de cm, iar anunchiul de tentacule in jumatate. Se curata crevetii, se lasa doar coditele. Se asaza 50 ml de apa i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25g calmar curatat
  • 600g creveti proaspeti
  • 3 linguri ulei de masline
  • 75ml otet de vin alb
  • 125ml de vin alb sec
  • 4 catei de usturoi
  • taiati felii subtir
  • 1 lingura de mirodenii pentru marinat
  • (amestecul poate include ienibahar
  • dafin
  • scortisoara
  • cuisoare
  • coriandru
  • ghimbir
  • seminte de mustar si piper)
  • 1.2 lingurita oregano
  • 1/2 ardei gras rosu
  • fara seminte
  • maruntit
  • 1/2 ardei gras verde
  • fara seminte
  • maruntit
  • 1/2 chilii rosu de intensitate medie
  • taiat fin
  • 2 felii subtiri de lamaie
  • 8 masline (de preferinta kalamata)
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Taiem calmarul in inele de jumatate de cm, iar anunchiul de tentacule in jumatate.

Se curata crevetii, se lasa doar coditele.

Se asaza 50 ml de apa intr-o tigaie medie, se adauga uleiul, otetul, vinul, usturoiul, mirodeniile, 1/2 de lingurita sare si piper si se lasa la foc potrivit 10 minute.

Dam amestecul la foc iute. Adaugam crevetii, lasam un minut si adaugam calmarul, se lasa doar 30 de secunde.

Se rastoarna totul intr-un bol de iena, se adauga ardeiul gras, ardeiul iute si lamaia.

Se amesteca si se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi se aduce salata la temperatura camerei pentru a fi servita.
Se serveste pe un platou sau in cupe individuale cu maslinele si patrunjelul presarate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide