Clean prajit

Cleanul se curata de solzi, se despica, se curata de intestine, se taie capul sub prima vertebra, se spala. Pestii astfel pregatiti se cresteaza pe lu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 bucati peste (clean)
  • 30 g sare
  • 1 bucata salata verde
  • 5 g boia
  • 600 ml ulei
  • 10 portii de cartofi

Mod de preparare

Cleanul se curata de solzi, se despica, se curata de intestine, se taie capul sub prima vertebra, se spala. Pestii astfel pregatiti se cresteaza pe lungime sau pe latime, drept sau oblic, pana la coloana vertebrala fara a o taia ca sa nu se rupa in timpul prepararii. Se sareaza in interior si exterior si se lasa la odihna. Faina se cerne si se amesteca cu boia.

Pestele se trece prin faina cu boia, se scutura surplusul. Uleiul se incalzeste in tigaia in care se frig pestii, pe ambele parti, rumeni si crocanti, la foc mijlociu sa nu ramana carnea cruda. Timpul se socoteste in asa fel ca spre terminare sa se adauge cartofii fierti in coaja si taiati felii sa se prajeasca impreuna pana la capat. Cand sunt gata se scot cu lingura de spuma si se pun pe un gratar sa se scurga de ulei. Cartofii se asaza gramada pe platoul de peste cu capac si iar pestii, langa ei, sa-i acopere putin. Se ofera salata verde.
Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Zacusca de peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc