Cleanul se curata de solzi, se despica, se curata de intestine, se taie capul sub prima vertebra, se spala. Pestii astfel pregatiti se cresteaza pe lu
Cleanul se curata de solzi, se despica, se curata de intestine, se taie capul sub prima vertebra, se spala. Pestii astfel pregatiti se cresteaza pe lungime sau pe latime, drept sau oblic, pana la coloana vertebrala fara a o taia ca sa nu se rupa in timpul prepararii. Se sareaza in interior si exterior si se lasa la odihna. Faina se cerne si se amesteca cu boia.
Pestele se trece prin faina cu boia, se scutura surplusul. Uleiul se incalzeste in tigaia in care se frig pestii, pe ambele parti, rumeni si crocanti, la foc mijlociu sa nu ramana carnea cruda. Timpul se socoteste in asa fel ca spre terminare sa se adauge cartofii fierti in coaja si taiati felii sa se prajeasca impreuna pana la capat. Cand sunt gata se scot cu lingura de spuma si se pun pe un gratar sa se scurga de ulei. Cartofii se asaza gramada pe platoul de peste cu capac si iar pestii, langa ei, sa-i acopere putin. Se ofera salata verde.
Alte retete recomandate:
Tocanita de pui
Zacusca de peste
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii