Crap cu orez

Reteta de crap cu orez este o reteta usor de realizat care se poate servi si cu salata. Are nevoie de urmatoarele ingrediente: crap, orez, faina, ulei, ceapa, otet, piper, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg crap
  • 1 pahar orez
  • 1 lingurita faina
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • ceapa.

Mod de preparare

Pestele, curatat si spalat, se despica de-a lungul spatelui, apoi se taie bucati de 3-4 cm latime. Se sareaza si se lasa cam jumatate de ora.

In acest timp se prajeste in ulei ceapa taiata pana este pe jumatate prajita, apoi se adauga orezul spalat si sters cu un servet. Se lasa sa se prajeasca pana cand incepe sa se rumeneasca. In continuare se toarna apa atat cat sa acopere orezul si se lasa sa fiarba 5-6 min.

Acest orez amestecat cu ceapa se pune intr-o tava, se presara cu sare si piper pisat, iar deasupra lui se asaza bucatile de peste. Se face un sos dintr-o lingurita de faina amestecata cu doua linguri de otet, se toarna peste peste si se pune la cuptor. Din cand in cand se toarna cate putina apa pentru a nu se arde orezul.


Se serveste cald sau rece.

Alte retete recomandate:

Ciorba radauteana

Ciuperci umplute

Iahnie de fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci