Crap cu orez

Reteta de crap cu orez este o reteta usor de realizat care se poate servi si cu salata. Are nevoie de urmatoarele ingrediente: crap, orez, faina, ulei, ceapa, otet, piper, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg crap
  • 1 pahar orez
  • 1 lingurita faina
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • ceapa.

Mod de preparare

Pestele, curatat si spalat, se despica de-a lungul spatelui, apoi se taie bucati de 3-4 cm latime. Se sareaza si se lasa cam jumatate de ora.

In acest timp se prajeste in ulei ceapa taiata pana este pe jumatate prajita, apoi se adauga orezul spalat si sters cu un servet. Se lasa sa se prajeasca pana cand incepe sa se rumeneasca. In continuare se toarna apa atat cat sa acopere orezul si se lasa sa fiarba 5-6 min.

Acest orez amestecat cu ceapa se pune intr-o tava, se presara cu sare si piper pisat, iar deasupra lui se asaza bucatile de peste. Se face un sos dintr-o lingurita de faina amestecata cu doua linguri de otet, se toarna peste peste si se pune la cuptor. Din cand in cand se toarna cate putina apa pentru a nu se arde orezul.


Se serveste cald sau rece.

Alte retete recomandate:

Ciorba radauteana

Ciuperci umplute

Iahnie de fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori