Crap la cuptor

Aceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta moale, calda.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Crap la cuptor

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 crap de 2 kg
  • 1 ceapa mare
  • 3 ardei – noi am folosit tricolori (rosu
  • galben
  • verde)
  • 8-10 rosii cherry
  • 1 lamaie feliata
  • 6-7 catei de usturoi
  • condimente pentru peste
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 100 ml ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi si intestine si se spala. Noi am taiat capul, ca nu ne incapea in tava.
Curatam si spalam toate legumele.
Ardeii se taie fasii subtiri pe lungime. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se toaca marunt.
Ardeii, ceapa si usturoiul se amesteca intr-un castron.
Rosiile se taie felii subtiri. Lamaia se taie felii.
In tava de la cuptor punem ulei de masline cat sa acopere bine fundul, cam 50-60 ml. Apoi punem ardeii, ceapa si usturoiul si intindem bine patul de legume. Peste aceste legume presaram jumatate din feliile de rosii si apoi presaram putina sare.
Peste acest pat de legume punem crapul, care se unge bine cu restul de ulei de masline, pe toate partile, inclusiv la interior. Crapul se presara pe toate partile si in burta cu condiment de peste si eventual sare si piper, depinde de condiment. In burta crapului se pun firele de patrunjel si cateva felii de lamaie.
Deasupra crapului se pun restul de felii de lamaie si feliile de rosii.
Pe langa crap se toarna usor o cana de apa. Nu turnati apa direct pe peste, ca sa nu spalati condimentele.
Pestele se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Noi l-am tinut aproximativ o ora. Daca vreti ca pestele sa iasa mai patruns, puteti sa il lasati 10-15 minute in plus.
Pestele se verifica din cand in cand si pe parcursul coacerii se toarna sosul rezultat peste carne cam de 2-3 ori.
Dupa ce e gata se scoate si se portioneaza.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Crapul la cuptor se serveste cu mujdei de usturoi si mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Rotite din vinete umplute
1
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
2
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Salata de cruditati
5
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Parteneri
Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot
Bucataras.RO

Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

  Sunt sarmalute foarte bune, usor digerabile. Metoda de preparare la slow cooker le confera un gust delicat.  ...

Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia