Crap pescaresc

Pentru crap pescaresc pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie fasii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap 700 g
  • usturoi 50 g
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ulei 100 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ardei gras 100 g
  • sare
  • cimbru si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap pescaresc pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Bucatile de crap se aseaza in tava cu 50 ml ulei, cimbru, piper, se introduc in cuptor si se frig. Se adauga ardei gras, 50 ml ulei, rosii, pasta de tomate, usturoi si piper; tava se introduce din nou in cuptor, pentru inca 15 minute. Spre sfarsitul fierberii, se stropeste cu vin.

Crapul pescaresc se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc