Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Crapul proaspat servit cu mamaliguta si mujdei aromat este o mancare simplu de pregatit dar foarte gustoasa, ce poate fi servita si invitatilor.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Ingrediente

  • 3 kg crap proaspat
  • Pt marinata:
  • 1 lamaie mare
  • folosim doar sucul
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita sare grunjoasa
  • ½ lingurita piper
  • Pt prajit:
  • Ulei de palmier
  • Faina de grau sau/si faina de porumb
  • Pt mujdeiul aromat:
  • 1 capatana usturoi
  • 30g frunze proaspete de salvie
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 100ml ulei
  • Sucul de la ½ lamaie
  • 50ml smantana

Mod de preparare

Mai intai preparam marinata, amestecand foarte bine ingredientele enumerate mai sus.
Apoi trecem la peste si incepem cu indepartarea solzilor, dupa care il despicam, extragem continutul si daca avem norocul sa gasim icre, le scoatem cu grija intr-un bol, presaram deasupra putina sare grunjoasa si le punem intr-un borcan, la frigider. Pentru a le consuma trebue lasate cateva zile la rece.
Pestele curatat de solzi si intestine, il spalam bine in apa rece, apoi il de-capitam si ii indepartam inotatoarele si coada. (Din cap si coada, voi face in curand o ciorbica).
Taiem pestele in felii de aprox. 5 cm, pe care le punem la macerat pentru 60’, la frigider.

In acest timp peparam mujdeiul: Curam usturoiul, stoarcem jumatatea de lamaie, spalam salvia si le punem intr-un blender. Adaugam sarea, piperul si uleiul, apoi mixam pana se formeaza pasta. Golim pasta intr-un bol si inainte de servire adaugam smantana, amestecam si daca e nevoie mai asezonam cu putina sare.

Dupa ce feliile de peste au stat la macerat , punem intr-o tigaie antiaderenta uleiul si-l lasam la incins. Intre timp ne pregatim boluri-le cu faina (eu am prajit si cu faina de grau si cu faina de porumb), sau bolul cu faina, scuturam bucatile de peste, de excesul de marinata si le tavalim bine prin faina, dupa care le punem la prajit. Lasam cam 3’ pana-si formeaza o crusta arie, apoi intoarcem si mai prajim 2’. Scoatem bucatile, pe servetele absorbante.


Servim pestele cu sos de mujdei, mamaliguta si felii de lamaie.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori