Dorada in aluat

Dorada in aluat este o reteta delicioasa de peste la cuptor, copt in aluat. Este o mancare cu peste gustoasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Dorada in aluat

Ingrediente

  • 2 bucati de dorada a cca.300-400 g fiecare
  • sare
  • piper
  • condiment pentru peste
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 200 g smântână
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • semințe
  • faina cât cuprinde

Mod de preparare

Cei doi pești se curata de intestine, se spală foarte bine și se lasă la scurs. Se condimentează cu condimentul preferat sau doar sare și piper.
Din faina, smântână, untul moale și praf de copt se frământă un aluat ferm dar elastic. Aluatul se împarte în doua, din fiecare parte întinzându-se o foaie cu care se îmbracă fiecare peste astfel încât sa imite cât mai bine pestele. In dreptul burților se fac mici crestături pentru a permite ieșirea aburului.
se ung peștii cu ou bătut si se presară semințe. Se dau la cuptor, la foc mic 30 minute pana se rumenește aluatul frumos.

La Philips Multiccoker imi place foarte mult funcția care permite păstrarea vitaminelor prin valva ajustabila și funcția de păstrare la cald a mâncării.


Langa o salata verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori