Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita. In alta cratita incalzim vinul. Cand e complet topit zaharul dam focul incet si turnam jumatate din cantitate
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita. In alta cratita incalzim vinul.
Cand e complet topit zaharul dam focul incet si turnam jumatate din cantitatea de vin, pana obtinem un sirop.
Intr-o tava cu margini inalte, unsa cu ulei punem feliile de peste. Turnam restul de vin si dam la cuptorul incins.
Cand e gata punem cate o felie de lamaie, turnam deasupra siropul si mai tinem la cuptor 5 minute
Alte retete de peste
Peste la cuptor cu lamaie
Rulouri cu macrou
Macrou in folie la cuptor

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii