File de salau

Taiati si scoateti oasele de la peste. Se da cu sare si piper si se prajeste inabusit in ulei, circa 10 minute. Se toaca marun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 800 g salau
  • 1 ou de gaina
  • 500 g salata rucola
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 oua de prepelita
  • 1 lamaie
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati si scoateti oasele de la peste.

Se da cu sare si piper si se prajeste inabusit in ulei, circa 10 minute.

Se toaca marunt usturoiul si se paseaza.

Amestecati usturoiul pisat cu galbenusul oului de gaina si frecati cu o lingura de lemn, adaugati treptat ulei de masline pana cand obtineti o pasta densa.

Spalati rucola si ardeiul gras si tocati ardeiul julienne. Puneti intr-un castron rucola si ardeiul tocat, adaugati

uleiul de masline, zeama de lamaie si potriviti de sare si piper. Amestecati.
Serviti salata cu fileul de salau cald si cu maioneza de usturoi.

Decorati cu oua de prepelita fierte si taiate in jumatati si cu feliute de lamaie.

Alte retete peste

Peste marinat

Salata cu peste

Friptura cu somon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori