Pentru file de salau cu ciuperci pestele se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame.
Pentru file de salau cu ciuperci pestele se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ciupercile proaspete se spala si se taie lame (cele din conserva se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se trec prin jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri. Laptele se fierbe. Lamaia se spala, se taie rondele. Faina se cerne. Fileurile de salau se fierb in apa rece, boabe de piper si vin. Ciupercile se inabusa in 25 g unt impreuna cu ceapa. Separat, se prepara un sos din 50 g unt topit si faina dizolvata in 200 ml lapte rece. Cantitatea de lapte ramasa se fierbe cca 10 minute. Se raceste, se adauga galbenusurile, sare, ciuperci si se toarna peste bucatile de peste asezate pe platou. Deasupra se presara cascavalul ras si se introduc la cuptor pentru gratinare.
Fileul de salau cu ciuperci se serveste cald, cu rondele de lamaie si garnitura de cartofi natur.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii