Fileul de peste se spala si se sareaza. Se rade coaja de la 1 portocala si jumatate si se stoarce sucul de la 3 portocale (a patra se foloseste pentru
Fileul de peste se spala si se sareaza.
Se rade coaja de la 1 portocala si jumatate si se stoarce sucul de la 3 portocale (a patra se foloseste pentru ornat).
Ceapa se taie marunt si se amesteca cu zeama si coaja de portocala, cu putina sare si cu boabele de mustar.
Se pune somonul intr-un castron si se toarna amestecul cu portocala peste. Se lasa la marinat cca 30 minute la frigider.
Se pune somonul intr-un vas care va merge la cuptor, se toarna sosul peste.
Se macina piper alb deasupra (cine vrea).
Se da la cuptorul incins la 350F (180C) cca 15 minute.
Pofta buna!
Reteta File de somon cu sos de portocale a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Frigarui de somon cu glazura asiatica,
Fileuri de merluciu cu rosii dulci,
Fileuri de somon cu sos
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii