Fillet de peste cu bacon afumat, lemon mayonnaise si sparanghel este o reteta foarte usor de facut si foarte gustoasa, care se preteaza de minune inclusiv la o masa festiva.
- preincalzim cuptorul la 200'C
- condimentam fileurile de peste cu coaja de lamaie razuita, rozmarinul tocat marunt si piper macinat; nu mai trebe sare ca-si ia de la bacon
- infasuram bine fileurile in bacon sau pancetta, ce aveti voi
- punem o cratita pe foc (una care merge si la cuptor) si incingem putin ulei de masline
- punem fileurile infasurate in bacon si prajim cam un minut, max un minut jumate apoi bagam cratita la cuptorul incins timp de 15 minute, depinde cat de groase sunt fileurile si va orientati ca baconul sa fie putin rumenit deasupra cand e gata
- intre timp cat se face pestele, pregatim lemon mayonnaise
- intr-un bol punem cele 4 linguri de maioneza, piper macinat si stoarcem deasupra sucul de la cele doua lamai
- pregatim sparanghelul; fie ca-l faceti la abur ori fiert, deci cum doriti
- eu l-am fiert cateva minute dupa care l-am transferat imediat in apa rece cu gheata, ca sa se opreasca din fierbere si sa-si pastreze culoarea
Fillet de peste cu bacon afumat se serveste cu lemon mayonnaise si sparanghel si, eventual, cu un pahar de vin alb sec alaturi.
Reteta de "Fillet de peste cu bacon afumat, lemon mayonnaise si sparanghel" a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Rebella.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii