Fillet de peste cu bacon afumat, lemon mayonnaise si sparanghel

Fillet de peste cu bacon afumat, lemon mayonnaise si sparanghel este o reteta foarte usor de facut si foarte gustoasa, care se preteaza de minune inclusiv la o masa festiva.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Fillet de peste cu bacon afumat, lemon mayonnaise si sparanghel

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 fileuri de peste (cod
  • haddock
  • monkfish) a cate 200g fiecare
  • - 2 crengute de rozmarin
  • frunzele rupte si tocate fin
  • - coaja rasa si sucul de la doua lamai
  • - piper negru
  • macinat
  • - 10-12 felii de bacon afumat (depinde cat de mari sunt fileurile si va orientati cat bacon trebuie) sau pancetta
  • - ulei de masline
  • - 4 linguri maioneza
  • - 2 buchete marisoare de sparanghel

Mod de preparare

- preincalzim cuptorul la 200'C

- condimentam fileurile de peste cu coaja de lamaie razuita, rozmarinul tocat marunt si piper macinat; nu mai trebe sare ca-si ia de la bacon

- infasuram bine fileurile in bacon sau pancetta, ce aveti voi

- punem o cratita pe foc (una care merge si la cuptor) si incingem putin ulei de masline

- punem fileurile infasurate in bacon si prajim cam un minut, max un minut jumate apoi bagam cratita la cuptorul incins timp de 15 minute, depinde cat de groase sunt fileurile si va orientati ca baconul sa fie putin rumenit deasupra cand e gata

- intre timp cat se face pestele, pregatim lemon mayonnaise

- intr-un bol punem cele 4 linguri de maioneza, piper macinat si stoarcem deasupra sucul de la cele doua lamai

- pregatim sparanghelul; fie ca-l faceti la abur ori fiert, deci cum doriti

- eu l-am fiert cateva minute dupa care l-am transferat imediat in apa rece cu gheata, ca sa se opreasca din fierbere si sa-si pastreze culoarea


Fillet de peste cu bacon afumat se serveste cu lemon mayonnaise si sparanghel si, eventual, cu un pahar de vin alb sec alaturi.

Reteta de "Fillet de peste cu bacon afumat, lemon mayonnaise si sparanghel" a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Rebella.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Ciorba de vita cu galuste bavareze
5
Ciorbe

Ciorba de vita cu galuste bavareze

O ciorba care sa ne incalzeasca pe timpul rece

Ciorba de vita cu galuste bavareze
Parteneri
Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba
Bucataras.RO

Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba

Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!