Ghiveci cu crap

Pentru ghiveci cu crap pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 50 g
  • cartofi - 400 g
  • telina radacina - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • mazare conserva - 100 g
  • fasole verde conserva - 100 g
  • ardei gras proaspat - 150 g
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ghiveci conserva - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • usturoi - 10 g
  • piper
  • sare si cimbru dupa gust
  • vin alb - 50 ml

Mod de preparare

Pentru ghiveci cu crap pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Cartofii se spala, se curata si se taie cuburi. Ardeiul se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se curata, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Mazarea si fasolea verde se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei si 100 ml apa; se adauga cartofi si ardei gras. Peste legumele inabusite se adauga pasta de tomate si 150 ml apa fiarta. Legumele se aseaza intr-o tava, se adauga fasole verde, mazare, jumatate din cantitatea de rosii, ghiveci conserva, cimbru, piper si usturoi. Bucatile de crap se aseaza deasupra, ornate cu o felie de rosie. Tava se introduce in cuptor pentru cca 15 minute, la foc potrivit. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Ghiveciul cu crap se serveste rece, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
2
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Salata de cruditati
3
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Prajitura After Eight
4
Prajituri

Prajitura After Eight

Prajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...

Prajitura After Eight
Prajitura de casa cu mac
5
Retete de Pasti

Prajitura de casa cu mac

Prajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...

Prajitura de casa cu mac
Parteneri
Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher
Bucataras.RO

Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

De cand ai facut prima data paine de casa poti spune ca te-ai indragostit. Singurul impediment care sta intre tine si aceasta...

Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia