Ghiveci cu crap

Pentru ghiveci cu crap pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 50 g
  • cartofi - 400 g
  • telina radacina - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • mazare conserva - 100 g
  • fasole verde conserva - 100 g
  • ardei gras proaspat - 150 g
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ghiveci conserva - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • usturoi - 10 g
  • piper
  • sare si cimbru dupa gust
  • vin alb - 50 ml

Mod de preparare

Pentru ghiveci cu crap pestele se portioneaza, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Cartofii se spala, se curata si se taie cuburi. Ardeiul se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se curata, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Mazarea si fasolea verde se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei si 100 ml apa; se adauga cartofi si ardei gras. Peste legumele inabusite se adauga pasta de tomate si 150 ml apa fiarta. Legumele se aseaza intr-o tava, se adauga fasole verde, mazare, jumatate din cantitatea de rosii, ghiveci conserva, cimbru, piper si usturoi. Bucatile de crap se aseaza deasupra, ornate cu o felie de rosie. Tava se introduce in cuptor pentru cca 15 minute, la foc potrivit. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.

Ghiveciul cu crap se serveste rece, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Desert inghetata de zmeura si vanilie
Bucataras.RO

Desert inghetata de zmeura si vanilie

Cred ca dintre fructele minunate ale naturii, zmeura este de departe, unul dintre cele mai parfumate si mai placute papilelor...

Desert inghetata de zmeura si vanilie
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!