John Dory cu rosii cherry, masline si busuioc

Mai intai preparati marinata pentru rosii. Puneti maslinele intr-un bol, impreuna cu usturoiul, ardeiul iute, verdeturile si uleiul. Adaugati rosiile

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg fileuri de John Dory
  • sare
  • piper negru
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 pahare de vin alb
  • Pentru marinata:
  • 100 gr masline negre
  • 1 catel de usturoi
  • 1 jumatate de ardei iute
  • 1 legatura busuioc sau maghiran
  • 2- 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 20 rosii cherry
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Mai intai preparati marinata pentru rosii. Puneti maslinele intr-un bol, impreuna cu usturoiul, ardeiul iute, verdeturile si uleiul. Adaugati rosiile cherry, zeama de lamaie si asezonati dupa gust. Lasati marinata aproape o zi. Luati o folie de aluminiu de aproximativ 40 cm lungime si puneti un sfert din ingredientele marinate in centrul jumatatii din dreapta, asezand deasupra unul dintre fileurile de John Dory. Impaturiti cu partea din stanga si sigilati strans doua capete, acoperind pestele. Adaugati o lingura de ulei de masline si un sfert din vinul alb si inchidet apoi si partea ramasa deschisa. Repetati procedeul si pentru celelalte trei fileuri. Coaceti in cuptor la cea mai mare temperatura aproximativ 10 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa stea 3- 4 minute, fara sa desfaceti folia.
Pofta buna!

Alte retete culinare:

Pulpe de pui la cuptor

Conopida la cuptor cu bacon

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci