Musaca cu ton si paste fainoase

Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei, dupa care se adauga o cana de apa, bulionul si orezul. Se lasa sa dea citeva clocote. Intr-un castron se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 conserve de ton
  • 300 gr. orez
  • 2 cepe
  • un pachet paste fainoase
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 2 linguri bulion
  • 2 rosii
  • 2 oua
  • amestec de mirodenii pentru spaghete (se gaseste in magazinele alimentare)
  • sare si piper

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei, dupa care se adauga o cana de apa, bulionul si orezul. Se lasa sa dea citeva clocote. Intr-un castron se pune pestele peste care se toarna sosul de ceapa si orez. Se amesteca bine, apoi se adauga ardeiul gras taiat fisii si morcovul ras. Se sareaza, pipareaza, se aromatizeaza cu amestecul de mirodenii. Apoi se completeaza compozitia cu ouale batute bine. Pastele fainoase se fierb in apa cu sare, apoi se scurg. Intr-o tava nu prea mare (dar suficient de inalta), se aranjeaza alternativ pastele si compozitia. Primul si ultimul rind trebuie sa fie din paste. Se orneaza cu felii de rosii si se da musacaua la cuptor pina se rumeneste putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc