Pastrav pane

Intr-un castron am amestecat doua lingurite pline de mustar cu zeama unei jumatati de lamaie. Am uns ambele parti ale pestilor cu amestecul rezultat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pastrav pane

Ingrediente

  • doi pastravi dezosati
  • sare
  • pesmet
  • usturoi
  • lamaie
  • unt
  • piper rosu
  • mustar
  • oregano
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un castron am amestecat doua lingurite pline de mustar cu zeama unei jumatati de lamaie. Am uns ambele parti ale pestilor cu amestecul rezultat.

Am amestecat 1 cana de pesmet cu 2 catei de usturoi rasi, patrunjel proaspat maruntit, oregano, coaja unei lamai, putin piper rosu zdrobit si sare dupa gust.

Am amestecat 1 cana de pesmet cu 2 catei de usturoi rasi, patrunjel proaspat maruntit, oregano, coaja unei lamai, putin piper rosu zdrobit si sare dupa gust.

Intr-o tigaie am pus la incins ulei de masline si am plasat pestele cu pielea in jos, l-am lasat asa cam 6-7 minute la foc mijlociu, dupa care l-am intors pe partea cealalta pentru vreo 3 minute si l-am scos pe hartie absorbanta, moment in care mi s-a rupt fiindca era prea mare.

- am curatat tigaia de orice urme de arsuri/prajeli

- am pus la topit vreo 2 lingurite de unt

- cand s-a topit untul am pus peste el zeama unei lamai si am amestecat vreo cateva minute.

Sosul se toarna peste pastrav si se servseste cu garnitura de orez cu spanac.

Reteta Pastrav pane a fost propusa de Guvi pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Zacusca peste ciorba peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide