Se pune pe foc apa cu putina sare si ulei. Cand da in clocot se adauga pastele si se fierb « al dente » la foc mic (nici prea fierte dar nici p
Se pune pe foc apa cu putina sare si ulei. Cand da in clocot se adauga pastele si se fierb « al dente » la foc mic (nici prea fierte dar nici prea tari). Se pun pastele in strecuratoare si se stropesc cu apa rece si putin ulei pentru a nu se lipi intre ele. Intre timp se spala si se toaca marunt ceapa, usturoiul se zdrobeste cu lama unui cutit sau se taie si el marunt. Pestele curatat si spalat l-am condimentat bine si l-am « masat » cu putin ulei de masline. L-am pus la frigider pana a doua zi cand l-am folosit. Am uns o folie de aluminiu cu putin ulei si am pus pestele dupa care am strans bine la capete sa nu iasa zeama. Am procedat la fel si cu cel de-al doilea peste si am bagat la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute. Pestele gata copt se lasa la racit apoi se dezoseaza usor si se rupe bucati potrivite. Se incinge o tigaie mai mare gen wok si apoi se adauga ulei de porumb ( sau altfel de ulei folosit la acest tip de prajire rapida), se incinge si uleiul si se caleste la foc mare ceapa, apoi se adauga si usturoiul. Adaugam si maslinele si mai calim cateva minute. Se desface pasta de tomate in supa si se pune in tigaie. Se condimenteaza si se lasa sa scada sosul pana se mai ingroasa. La sfarsit se pun pastele si pestele in wok si se amesteca cu grija sa nu se sfarame pana se intrepatrund aromele.
Se aseaza pe farfurie si se presara parmezan ras.
Alte retete recomandate:
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciTortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...
Tort Diplomat a la AdrianaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSe bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacaoInca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersiciReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii