Peste cu capac de zarzavat

Pestele cu capac de zarzavat este o mancare cu peste si legume delicioasa si sanatoasa. Se topesc 100 g unt si cand este incins punem pestele si-l prajim.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta este pentru 4 portii
  • 200 g unt
  • 800 g filé de salau
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei
  • o lamaie
  • ½ de telina rasa
  • ceapa verde
  • sare
  • delicat
  • piper
  • capere si
  • o legatura de patrunjel verde.

Mod de preparare

Pestele cu capac de zarzavat este o mancare cu peste si legume delicioasa si sanatoasa. Se topesc 100 g unt si cand este incins punem pestele si-l prajim pe ambele parti, dupa care intoarcem pestele de mai multe ori ca sa se patrunda. Separat se topeste restul de unt in care se pune ceapa, ardeiul, telina, lamaia, sarea, piperul, delicatul, caperele si ceapa verde. Lasam sa se caleasca bine, apoi sosul il punem peste peste cu patrunjel tocat deasupra. Zarzavatul trebuie tocat cubulete, iar lamaia trebuie curatata de coaja galbena.


Pestele se pune pe un platou, iar peste peste se toarna sosul cu zarzavat, iar ca decor se presara patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc