Peste cu cartofi natur

Este cea mai usoara reteta pentru a prepara peste, din lume. Fileul de ton se sareaza. Se pun intr-un vas pentru cuptor mai adanc cateva felii din fil

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg file de ton
  • 1 sticla vin alb sec
  • 2 cepe mari
  • ½ kg rosii
  • 2 lamai
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • maghiran

Mod de preparare

Este cea mai usoara reteta pentru a prepara peste, din lume.

Fileul de ton se sareaza. Se pun intr-un vas pentru cuptor mai adanc cateva felii din fileul de ton peste care se presara ceapa, rosiile si lamaile taiate rondele. Apoi se mai pune inca un strat de peste, rondele de legume si tot asa pana se termina ingredientele. Deasupra se presara piperul, maghiranul, sarea si 4-5 foi de dafin. Se completeaza cu vin.

Se acopera cu folie de aluminiu, care se inteapa din loc in loc si se coace la foc potrivit cam 30 minute, pana cand carnea de pui si legumele se inmoaie.

Vinul va inmuia si lamaia, care va avea gust de vin, astfel putand fi consumata si de cei carora nu le place gustul acru al lamaii. Se serveste cu piure de cartofi sau pilaf de orez.
Alte retete culinare

recomandate

Chiftele dovlecei

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci