Peste cu legume

Pentru a prepara aceasta reteta de peste cu legume sunt necesare urmatoarele ingrediente: ulei, pasta de tomate, cartofi, ardei, ceapa, vin, marar, patrunjel, cimbru,

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg peste (hering
  • cod
  • crap)
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 500 g cartofi
  • 2 ardei grasi
  • o ceapa mare
  • 50 ml vin alb
  • 2 legaturi marar verde
  • 2 legaturi de patrunjel verde
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se taie. Pestele se curata, se spala si se portioneaza, dupa care se sareaza, se da prin faina si se prajeste in ulei.

Cand pestele e gata, se scoate si se adauga in uleiul ramas ceapa impreuna cu ardeiul, tocate marunt. Se adauda pasta de tomate, 3 cani de apa fierbinte, cartofii, verdeturile tocate, sare, cimbru si piper. Se tin la fiert 5 minute, dupa care se toarna amestecul intr-o cratita.

Peste legume se pun bucatile de peste si se aseaza peste el jumatati de rosii. Se pune la cuptor  pentru aprocimativ 30-35 de minute. Inainte cu 5 minute de a fi gata, se stropeste cu vin.


Poate fi servit atat cald, cat si rece.

Alte retete recomandate:

Mancare de urzici

Drob de miel

Placinta cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori