Peste cu legume la cuptor

Pestele cu legume la cuptor este o mancare cu peste foarte eleganta, ce poate fi pregatita cu aproape orice tip de peste. Carnea de peste este foarte frageda si aromata, potrivindu-se foarte bine cu legumele gatite impreuna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Peste cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 3 Pesti (macrou)
  • 2 cepe
  • un ciorchin de rosii cherry
  • radacinoase: morcov -1/2 kg
  • telina -1 buc
  • patrunjel -2 buc
  • coriandru
  • foi de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • lamaie -1 buc
  • vin alb - 1 pahar
  • ulei - 1/2 pahar

Mod de preparare

Legumele spalate si curatate se taie rondele si se pun la fiert intr-un vas cu apa (cat sa acopere zarzavatul) si putina sare. Se acopera cu un capac. Cand zarzavatul este fiert, se pune intr-o tava in care s-a pus uleiul. Pestele se portioneaza, se sareaza/ condimenteaza si se asaza peste zarzavat. Se adauga 1/2 pahar din zeama in care a fiert zarzavatul si rosiile.

Se pune in cuptor 1/2 h dupa care se adauga vinul. Se intoarce pestele si se introduce la cuptor 1/4 h pentru a se rumeni pe ambele parti.


Pestele cu legume la cuptor se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori