Peste cu sos de macris cu mustar

Se curata pestele si se spala . Capul si coada se folosesc la alta mancare. Partile ramase se taie felii de cca 2 cm, se stropesc cu zeama de lamaie.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati peste
  • 50 g slanina afumata
  • 400 g cartofi
  • zeama unei lamai
  • o legatura patrunjel verde
  • 100 g unt
  • 400 g macris
  • 2 linguri de mustar
  • 100 ml ulei
  • 100 – 200 ml vin alb sec
  • sare
  • o lingura de faina

Mod de preparare

Se curata pestele si se spala . Capul si coada se folosesc la alta mancare. Partile ramase se taie felii de cca 2 cm, se stropesc cu zeama de lamaie. Feliile de peste se infasoara in slanina taiata corespunzator. Se fixeaza cu scobitori care se scot inainte de servire. Se sareaza, se dau prin faina, se prajesc 5 minute la foc mic, se intorc si se mai prajesc 4 – 5 minute . Macrisul se spala in mai multe ape, se curata de codite, se pune in strecuratoare sa se scurga. Inainte de servire se amesteca cu sos de mustar (mustar frecat cu ulei , ca o maioneza) diluat cu vin. Se sareaza. Se serveste cu cartofi cu patrunjel verde.
Alte retete carne

recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Piept de pui cu mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Ficatei de curcan in sos de vin rosu
Bucataras.RO

Ficatei de curcan in sos de vin rosu

Stiu ca imi veti spune ca ficatul de pui are jumatate din caloriile ficatului de curcan si are cu o treime mai putina...

Ficatei de curcan in sos de vin rosu
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori