Pestele in aluat este o reteta culinara minunata de placinta de peste ce poate fi pregatita pentru orice ocazie speciala.
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.
Se amesteca condimentele cu vinul, uleiul, trecem pestele prin condimente, le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste noapte).
ALUAT:
-faina o amestecam cu sarea, adaugam praful de copt stins in otet, untul moale, galbenusul si framantam o coca elastica (invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min).
Asamblare:
-impartim aluatul in doua.
Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz, o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.
Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.
Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii.
Scoatem tava, asezam bucatile de peste, acoperim bine cu foaie care am intins-o, inchidem bine marginile ca sa nu curga.
Deasupra asezam solzisori, dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.
Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,
Dam tava la cuptor cca 1 ora, dupa care servim placinta cu peste cu sos iutel din camara Bunatati din Natura.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateSe bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacaoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcRadem merele si le punem la calit impreuna cu zaharul si putina scortisoara, cand sunt gata le lasam la racorit. Mixam untul...
Prajiturica Suflet MerosNu am mai pregatit raffaello de cativa ani, iar acum de sarbatori, am zis ca este cazul sa le pregatesc. Mi-am dorit sa le...
Desert bomboane Raffaello cu indulcitorReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii