Pestele in aluat este o reteta culinara minunata de placinta de peste ce poate fi pregatita pentru orice ocazie speciala.
Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.
Se amesteca condimentele cu vinul, uleiul, trecem pestele prin condimente, le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste noapte).
ALUAT:
-faina o amestecam cu sarea, adaugam praful de copt stins in otet, untul moale, galbenusul si framantam o coca elastica (invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min).
Asamblare:
-impartim aluatul in doua.
Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz, o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.
Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.
Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii.
Scoatem tava, asezam bucatile de peste, acoperim bine cu foaie care am intins-o, inchidem bine marginile ca sa nu curga.
Deasupra asezam solzisori, dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.
Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,
Dam tava la cuptor cca 1 ora, dupa care servim placinta cu peste cu sos iutel din camara Bunatati din Natura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii