Pentru peste in aluat cu seminte amestecam faina cu lingurita de sare, praful de copt, oul, untul si putina apa si framantati un aluat tare.
Pentru peste in aluat cu seminte amestecam faina cu lingurita de sare, praful de copt, oul, untul si putina apa si framantati un aluat tare. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider o jumatate de ora. Intre timp se curata pestele de intestine, se spala bine si se usuca pe prosoape absorbante.Se condimenteaza si se umple cu felii de lamaie si se stropeste cu zeama de lamaie.Aluatul scos de la frigider se se intinde in doua foi, se infasoara fiecare pesteavand grija sa se lipeasca bine aluatul si se preseaza bine cu mana pentru a lua forma pestelui. Se ung cu un ou batut si se presara seminte in loc de solzi. Se coace in cuptorul preincalzit 30-40 minute la foc mic.
Pestele in aluat cu seminte se servesc calde.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCumparati de dimineata,direct de pe plantatiile celebre de langa lacul Bodensee,m-am pus pe treaba facand o prajitura cu...
Prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii