Peste are un gust deosebit, este si foarte sanatos, iar aceasta reteta de peste in crusta va va arata cum puteti transforma un banal peste intr-o masa copioasa si apreciata de cei dragi.
Aluatul se face din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit pana cand se pregateste pestele. Daca iese lipicios se mai poate adauga faina pana se obtine un aluat elastic.
Pestele se curata, se spala, apoi se unge cu marinata facuta din ingredientele de mai sus.
Aluatul se intinde in foaie potrivita si destul de mare, cat sa inveleasca pestele; acesta se aseza in mijlocul aluatului, apoi foaia de aluat se inchide ca un pachet, se pune pe tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru cca 20-25 de minute.
Pestele in aluat se poate servi alaturi de mix de legume la tigaie si/sau salata verde.
Reteta de peste in aluat a fost propusa pe forumul Culinar.ro de NoMcD.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii