Peste in crusta de cascaval Sofia

Azi avem pentru voi o reteta de peste la cuptor cu cascaval Sofia de la Delaco care va va incana papilele gustative!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Peste in crusta de cascaval Sofia

Ingrediente

  • · 8 fileuri de cambula cu piele
  • circa 650 g in total
  • · 120 g cascaval Delaco Sofia ras
  • · 2-3 felii de paine veche de 1-2 zile
  • · 5-6 linguri de ulei de masline extra virgin
  • · 3 cartofi
  • feliati la 1 cm grosime
  • · Sare
  • · piper negru
  • proaspat macinat
  • · 1 lingurita de boia
  • dulce sau iute
  • dupa preferinta dvs.
  • · 1 bucata de ardei gras sau iute
  • tocata marunt
  • pentru ornat (optional)
  • · patrunjel proaspat
  • tocat
  • pentru servit

Mod de preparare

Azi avem pentru voi o reteta de peste cu cascaval Sofia de la Delaco care va va incana papilele gustative!

Inainte de a incepe sa pregatiti pestele, porniti cuptorul pentru a fi incins. Intr-un blender puneti feliile de paine rupte in bucatele si maruntiti-le pana obtineti firmituri de finete medie. Amestecati firmiturile cu jumatate din cascavalul ras, sare, boia, piper si 2-3 linguri de ulei de masline. Folositi aceasta mixtura pentu a acoperi uniform partea fara piele a fileului.

Imbracati in aluminiu o tava si asezati fileurile pe partea cu piele si puneti la cuptor pana ce crusta se rumeneste iar fileul este patruns.

Cat timp pestele se rumeneste puteti pregati garnitura. Ungeti feliile de cartofi cu ulei si asezonati cu sare, piper si boia. Gatiti cartofii pe gratar, la foc mediu, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce capata o culoare aurie.
Serviti fileurile alaturi de cartofi, presarati cu cascaval ras si patrunjel tocat marunt si ornati cu tocatura fina de ardei, pentru un accent colorat.

Sursa reteta: http://www.reteteleluiradu.ro/


Serviti pestele in crusta de cascaval cald, alaturi de garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide