Peste la gratar cu garnitura de dovlecei

Peste la gratar cu garnitura de dovlecei este o mancare delicioasa. Combinatia dintre peste si dovlecei se potriveste perfect.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Peste la gratar cu garnitura de dovlecei

Ingrediente

  • Ingredientele pentru peste:
  • 2 fileuri mari de pangasius (poate fi orice peste)
  • zeama de la o lamaie ; 2-3 linguri ulei ;condimente pentru peste ; sare
  • piper
  • chili
  • Ingrediente pentru dovleci
  • • 6-8 dovlecei
  • • 6-7 linguri ulei de măsline
  • • 1-2 lămâi
  • • 5 căţei de usturoi
  • • sare
  • • piper

Mod de preparare

Pestele se spala bine si se pune la zvantat pe un prosop curat sau servetele.
Din zeama de lamaie, ulei si condimente facem un fel de dresing cu care ungem pestele din belsug.
Se pune in formele speciale de peste pentru gratar, si se mai unge din cand in cand cu dresing.

Preparare:
1. Spălaţi dovleceii şi tăiaţi-le capetele.
2. Tăiaţi dovleceii în fâşii groase de 5-6 milimetri,cu ajutorul unui cuţit sau răzătoare.
3. Stropiţi dovleceii cu o lingură de ulei şi puţină sare – lăsați-i să se odihnească.
4. Separat, preparați dressingul.
5. Extrageţi zeama de lămâie.
6. Curăţaţi usutroiul şi pisaţi-l mărunt.
7. Frecaţi usturoiul cu 1 linguriţă de sare într-o piuliţă pentru a obţine o pastă.
8. Amestecaţi usturoiul cu restul de ulei, zeama de lămâie, sare (dacă mai e cazul) şi piper după gust.
9. Frigeţi dovleceii pe ambele părţi.
Dovleceii nu se frig prea tare: trebuie să se rumenească în exterior, dar să rămână fermi în interior.
10. Scoateţi dovleceii pe un platou. Aşezaţi dovleceii radial (sub formă de petale de floare) în mai multe straturi.
11. Stropiţi dovleceii între straturi cu dresing.
12. Lăsaţi dovleceii să se macereze uşor în dressing 10-15 minute, înainte de servire


Serviti pestele cu dovleceii proaspeti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide