Peste oriental

Pestele oriental se prepara rapid si usor. Aveti nevoie de peste, praz, morcovi, cus-cus, usturoi si caise uscate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr peste alb
  • 1 fir praz verde
  • 2 morcovi fert
  • 250 gr cus-cus
  • 150 gr caise uscate
  • 3 catei de suturoi
  • 70 gr unt
  • coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel

Mod de preparare

Peste oriental se prepara astfel:  se taie pestele in bucati mic, se pun intr-o tava cu putin ulei, se presara cu condimentele si usturoiul zdrobit. Se pune totul in cuptorul incins si se lasa 30 de minute. Separat, se pune la fiert 500 ml apa cu putina sare. Cand incepe sa dea in clocot se adauga cus-cusul, iar dupa 2-3 minute de fiert se adauga untul, fructele uscate, morcovul taiat feli si prazul taiat bucati.


Pestele se serevste alaturi de patrunjelul verde si fructele uscate.

Alte retete cu peste recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc