Pestii proaspat pescuiti ( clean, crap, stiuca) se curata de solzi si intestine, se spala, se taie in jumatate incepand de la cap. Se condimenteaza cu
Pestii proaspat pescuiti ( clean, crap, stiuca) se curata de solzi si intestine, se spala, se taie in jumatate incepand de la cap. Se condimenteaza cu sare, piper, se ung cu ulei si se lasa sa stea cca 30 de minute.
Se face focul si se asteapta sa se faca jar. Gratarul se pune peste vatra focului si se unge cu ulei. Pestii se asaza pe gratar si cu o furculita speciala lunga, se ridica de mai multe ori sa nu se lipeasca de gratar. Daca se prajesc greu, se apropie gratarul de jar. Se lasa la prajit pana devin crocanti si rumeni pe ambele parti, in 10 – 15 minute. La jumatatea timpului, se stropesc cu ulei, cu multa grija sa nu curga pe jar. Se servesc cu paine si muratura.
Alte retete peste
recomandate
Salata peste
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii