Peste somon la tava

Somnul african curatat, se cresteaza din loc in loc si se pune intr-o tava adanca, curbat in semicerc. Uleiul de masline se amesteca bine cu mustar, c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 somn de 1
  • 5 kg
  • 150 ml ulei de masline
  • 1 lingura mustar
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 l.c. seminte de mustar
  • Condimente mixte Vegeta pentru peste
  • 50 g slanina

Mod de preparare

Somnul african curatat, se cresteaza din loc in loc si se pune intr-o tava adanca, curbat in semicerc. Uleiul de masline se amesteca bine cu mustar, condimente, foi de dafin maruntite si cateii de usturoi. Slanina se taie fasii si se asaza in crestaturile transversale. Se freaca somnul cu sosul preparat si, ce ramane, se toarna peste peste. Tava se acopera cu o folie de aluminiu, se pune pentru doua ore la rece. Ar fi mai bine sa stea o noapte intreaga in sos. Se frige in cuptor, la foc mijlociu, acoperit 20 de minute, apoi se scoate folia si se mai frige 15 – 20 de minute, stropindu-l cu uleiul din tava.

Trucul bucatarului: cartofii taiati rondele pentru garnitura se aranjeaza langa peste si se frig impreuna.
Alte mancaruri recomandate:

Zacusca peste

Tocanita de pui

Zacusca de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori