Peste unditar infasurat in frunze de bananier

Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau treapta a 8-a la cel pe gaz. Intindeti frunzele de bananier sau pe cele de vita de vie si ungeti-le cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • frunze de bananier sau de vita de vie
  • ulei de masline
  • 2 ardei iuti
  • 2 tulpini de iarba lamaioasa
  • 1catel de usturoi
  • coriandru proaspat
  • 2 lamai verzi
  • 2 linguri ulei de seminte de susan
  • 2 linguri mari de ghimbir proaspat
  • 1 kg peste unditar
  • 400 ml conserva lapte de nuca de cocos
  • 4 crengute de rozmarin sau frunze de dafin

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau treapta a 8-a la cel pe gaz. Intindeti frunzele de bananier sau pe cele de vita de vie si ungeti-le cu putin ulei de masline. Presarati cate putin din toate ingredientele la un capat al fiecarei frunze, cu exceptia pestelui, a laptelui de nuca de cocos si a crengutelor de plante aromatice. Puneti cate o bucata de peste deasupra si apoi presarati si ingredientele ramase peste fiecare. Turnati 5- 6 linguri de lapte de nuca de cocos peste carne inainte de a impaturi frunza, indoind marginile spre interior si infigand in ele cate o crenguta de rozmarin sau cate un betigas de frunza de dafin, pentru a va asigura ca nu se desfac. Puneti pachetelele pe o tava si coaceti- le vreme de 15 minute, apoi scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se odihneasca inca 5 minute.


Serviti alaturi de orez fiert simplu.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor

Conopida la cuptor

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap