Piept de pui cu mere

Pieptul de pui fara piele si oase, se taie in latime (se bate cu ciocanul de carne pentru a deveni mai mare si mai subtire) si se sareaza. Se incalzes

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 buc. piept de pui mijlocii
  • 500 g mere
  • 50 g cascaval Trapist ras
  • 10 ml frisca pentru gatit
  • 50 g unt
  • praf de cuisoare si scortisoara macinate
  • ghimbir si piper alb macinat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pieptul de pui fara piele si oase, se taie in latime (se bate cu ciocanul de carne pentru a deveni mai mare si mai subtire) si se sareaza. Se incalzeste untul si feliile de carne se calesc putin, pe ambele parti, pana cand se coloreaza putin. Untul folosit la prajit se intinde pe o tava, apoi jumatate din cantitatea de carne se pune dedesubt, peste aceasta se aseaza rondele de mere, adaugandu-se sare si putin zahar, apoi un alt strat de carne si mere. Frisca pentru gatit se condimenteaza cu ingredientele sus amintite, se sareaza, se adauga zahar, stropindu-se cu acest amestec continutul din tava. Se pune un capac si se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit, timp de 30-40 minute. Daca e gata, se ia capacul, se adauga cascavalul ras si se pune inapoi in cuptor pana cand cascavalul se topeste.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc