Plachie de crap e o reteta delicioasa cu peste pe care o puteti incerca si cu alte feluri de peste, nu doar cu crap. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un crap mai mare, bulion, patrunjel, ardei.
Pestele curatat se taie corespunzator dimensiunii tigaii pentru prajeala.. eu folosesc un wok.. nu-i permite pestelui sa se lipeasca de tava. Se sareaza bine crapul si se pune la prajit. Dupa etapa asta, caliti 4-5 minute ceapa tocata marunt, in uleiul ramas, eventual mai adaugati, apoi urmeaza rosia si ardeiul ..taiate si ele marunt. Nu le caliti prea mult, inabusiti-le in 2 cani cu apa. Lasati vreo 10 minute sa mai scada sosul si mai turnati o cana cu apa si bulionul. Dupa ce da in clocot sosul, adaugati pestele prajit, si patrunjelul proaspat; il mai lasati putin pe foc si gata-i plachia de crap.
Sursa acestei retete este site-ul Dulcegarii culinare
Plachia de crap se serveste pe un pat cald de mamaliga.
Alte retete cu peste recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii