Placinta cu peste

Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau la treapta a 8-a la cel pe gaz. Puneti cartofii curatati si taiati cubulete in apa clocotita cu sare s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 cartofi mari
  • sare
  • piper negru
  • 2 oua
  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1morcov
  • ulei de masline extravirgin
  • 285 ml smantana dulce
  • 250 gr branza Cheddar sau parmezan ras
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 450 gr file de eglefin sau cod
  • nucsoara

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius sau la treapta a 8-a la cel pe gaz. Puneti cartofii curatati si taiati cubulete in apa clocotita cu sare si fierbeti timp de 2 minute. Puneti si ouale la fiert si tineti-le pe foc inca 8 minute, pana devin tari, moment in care si cartofii ar trebui sa fie patrunsi bine. In paralel, pentru a-l gati la aburi, puneti spanacul intr-o strecuratoare deasupra oalei. Atunci cand spanacul e gata, scoateti-l din strecuratoare si eliminati excesul de apa presandu-l cu grija. Apoi scurgeti si cartofii cu ajutorul strecuratoarei. Scoateti ouale, puneti-le in apa rece, apoi decojiti-le si taiati-le in sferturi. Intr-un alt vas, prajiti la foc mic ceapa si morcovul tocate marunt, in putin ulei de masline, pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugati smantana si lasati la fiert. Luati vasul de pe foc si adaugati branza, sucul de lamaie, mustarul si patrunjelul verde. Puneti spanacul, pestele si ouale intr-un vas de lut de marime potrivita si amestecati totul, turnand deasupra sosul cremos de legume. Cartofii fierti trebuie sa fie bine scursi si facuti piure. Daca doriti puteti turna peste ei putin ulei de masline, sare, piper si putina nucsoara. Raspanditi-i apoi deasupra pestelui. Dati mancarea la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand se rumenesc cartofii.


Se poate servi alaturi de mazare sau fasole verde si ketchup.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare

Placinta de dovleac

Fasole verde scazuta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide