Placinta de peste cu praz si creveti

Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.

Complexitate
redusa
Placinta de peste cu praz si creveti

Ingrediente

  • 1 ceapa curatata si taiata in sferturi
  • 3-4 cuisoare
  • 1 fruna dafin
  • 250ml smantana dulce
  • 250ml lapte integral
  • 400g file de peste alb
  • tare
  • 400g file de eglefin afumat
  • 30g unt
  • 2 fire praz feliate fin
  • 1 mana patrunjel tocat
  • 300g creveti cruzi
  • decorticati
  •  
  • Topping:
  • 750g cartofi rosii
  • curatati de coaja
  • 75 g unt
  • taiat cubulete
  • 50ml lapte fierbinte
  • 2 galbenusuri mari
  • 75-100g branza Cheddar rasa

Mod de preparare

Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.

Infingeti cele 3-4 cuisoare in ceapa. Puneti-o apoi intr-o tigaie mare, impreuna cu frunza de dafin, smantana dulce si laptele, si dati tigaia la foc mic. Adaugati fileurile de peste alb si eglefin afumat si lasati-le 3-4 minute. scoateti fielurile din tigaie si aseati-le pe o farfurie. treceti sosul printr-o sita fina intr-un borcan si lasati-l deoparte.

Topiti untul intr-o tigaie, adaugati prazul si inabusiti-l 4-6 minute, pana se inmoaie. adaugati faina si mai lasati pe foc cateva minute amestecand. adaugati treptat sosul de peste si lasati totul la foc mic 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa. asezonati bine cu sare si piper, si adaugati patrunjelul tocat.

Pentru stratul de deasupra, taiati cartofii bucati mari si adaugati-i intr-o oala cu apa sarata. cand da in clocot, micsorati flacara si lasati cartofii la foc mic 15-20 minute, pana cand se simt moi atunci cand ii intepati cu un cutit. scurgeti-i bine si zdrobiti-i pana cand obtineti un piure. Adaugati untul si laptele si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati galbenusurile. Puneti sare si piper.

Preincalziti cuptorul la 200C. Rupeti pestele in bucati mici si adaugati sosul de praz cu crevetii. Amestecati pana se omogenizeaza. Transferati compozitia intr-o cratita termorezistenta si puneti pireul de cartofi deasupra, cu o lingura, aranjandu-l uniform. Presarati deasupra un strat generos de branza rasa. Dati placinta la cuptor 25-30 minute, pana se rumenste si se umfla pe alocuri. Lasati-o sa stea cateva minute, apoi serviti-o cu mazare sau cu fasole verde.


Se va servi calda sau rece, cu mazare sau fasole verde.

Reteta Placinta de peste cu praz si creveti a fost inspirata de Godron Ramsay in cartea Bucataria lumii - retete fantastice de pretutindeni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura zi si noapte de post
1
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
3
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Salata de cruditati
4
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Prajitura After Eight
5
Prajituri

Prajitura After Eight

Prajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...

Prajitura After Eight
Parteneri
Margarete (macarons fals)
Bucataras.RO

Margarete (macarons fals)

Margarete (macarons fals)
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia