Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.
Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.
Infingeti cele 3-4 cuisoare in ceapa. Puneti-o apoi intr-o tigaie mare, impreuna cu frunza de dafin, smantana dulce si laptele, si dati tigaia la foc mic. Adaugati fileurile de peste alb si eglefin afumat si lasati-le 3-4 minute. scoateti fielurile din tigaie si aseati-le pe o farfurie. treceti sosul printr-o sita fina intr-un borcan si lasati-l deoparte.
Topiti untul intr-o tigaie, adaugati prazul si inabusiti-l 4-6 minute, pana se inmoaie. adaugati faina si mai lasati pe foc cateva minute amestecand. adaugati treptat sosul de peste si lasati totul la foc mic 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa. asezonati bine cu sare si piper, si adaugati patrunjelul tocat.
Pentru stratul de deasupra, taiati cartofii bucati mari si adaugati-i intr-o oala cu apa sarata. cand da in clocot, micsorati flacara si lasati cartofii la foc mic 15-20 minute, pana cand se simt moi atunci cand ii intepati cu un cutit. scurgeti-i bine si zdrobiti-i pana cand obtineti un piure. Adaugati untul si laptele si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati galbenusurile. Puneti sare si piper.
Preincalziti cuptorul la 200C. Rupeti pestele in bucati mici si adaugati sosul de praz cu crevetii. Amestecati pana se omogenizeaza. Transferati compozitia intr-o cratita termorezistenta si puneti pireul de cartofi deasupra, cu o lingura, aranjandu-l uniform. Presarati deasupra un strat generos de branza rasa. Dati placinta la cuptor 25-30 minute, pana se rumenste si se umfla pe alocuri. Lasati-o sa stea cateva minute, apoi serviti-o cu mazare sau cu fasole verde.
Se va servi calda sau rece, cu mazare sau fasole verde.
Reteta Placinta de peste cu praz si creveti a fost inspirata de Godron Ramsay in cartea Bucataria lumii - retete fantastice de pretutindeni.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postUn tort rapid si delicios, o combinatie de biscuiti Oreo, crema de branza si mascarpone, capsuni si ciocolata....
Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolataReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii