Platica Ia cuptor

Incalziti cuptorul si tava la cea mai mare temperatura. Curatati si spalati platica in interior si exterior si stergeti-o cu un servet de hartie. Asez

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg platica rosie sau regala
  • 1 jumatate catel de usturoi
  • 1 legatura busuioc sau maghiran
  • sare
  • piper negru
  • 10 linguri de otet balsamic
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Incalziti cuptorul si tava la cea mai mare temperatura. Curatati si spalati platica in interior si exterior si stergeti-o cu un servet de hartie. Asezati-o pe un tocator si crestati-o incrucisat, la distanta de aproximativ 2 cm. Tocati fin usturoiul si busuiocul sau maghiranul, impreuna cu o lingurita de sare si amestecati cu otetul balsamic si uleiul de masline. Ungeti platica cu acest amestec in interior si exterior, insistand asupra crestaturilor si presarati putin piper. Lasati deoparte 10 minute. Puneti apoi pestele si restul de marinata intr-o tava unsa cu ulei si coaceti timp de 12 minute. Pestele este facut atunci cand carnea se desprinde usor de pe os din partea cea mai groasa. Caliti niste usturoi taiat fin si cateva frunze de maghiran pana devin crocante si presarati-le peste peste.
Se serveste cu rosii cherry, cartofi fierti si salata.

Alte retete:

Peste gatit in stil marocan

Cartofi la cuptor

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide