Platica prajita la wok, cu legume inabusite

Crestati platica in zig-zag pe ambele parti, facand taieturi adanci de circa 1 cm. Zdrobiti ingredientele marinatei intr-un pisalog si frecati cu e

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati de platica sau dorada
  • 2 portii de marinata asiatica: 3 catei usturoi
  • zahar brun
  • sare
  • 1 pahar vin alb
  • 1 jumatate de pahar sos soia
  • amestec de condimente
  • 2 lamai
  • ulei
  • faina
  • 400 gr legume chinezesti: spanac
  • pak choi
  • bok choi
  • broccoli chinezesc
  • sos iute

Mod de preparare

Crestati platica in zig-zag pe ambele parti, facand taieturi adanci de circa 1 cm. Zdrobiti ingredientele marinatei intr-un pisalog si frecati cu ele carnea, asigurandu-va ca intra in taieturile facute si in interiorul pestelui. Lasati-I sa stea astfel timp de o ora. Incingeti un wok in care ati turnat ulei pana a ajuns la aproximativ 5- 7,5 cm adancime. Scoateti platica din farfuria cu marinata si stergeti-o cu ajutorul unui servetel de hartie. Dati fiecare peste prin faina, scuturand excesul. Apoi introduceti cu grija fiecare peste in wok si prajiti-l timp de 3 minute pe fiecare parte in uleiul foarte bine incins. Gatiti legumele la abur, pana se inmoaie.
La servire, puneti legumele pe o farfurie, cu pestele deasupra si stropiti totul cu sos iute.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Ardei umpluti

Peste gatit in stil marocan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorba de porc cu legume
4
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
5
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Parteneri
Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie
Bucataras.RO

Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

În urmă cu câteva zile, din câteva ingrediente am preparat rapid un desert aspectuos și foarte gustos....

Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia