Raci fierti in vin

Legumele se taie marunt si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de vin. Cand dau in clocot prima oara, se introduc racii vii, carora li se scoat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 raci
  • 1
  • 5 l vin alb
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • boabe de piper
  • 1 foaie dafin
  • sare

Mod de preparare

Legumele se taie marunt si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de vin. Cand dau in clocot prima oara, se introduc racii vii, carora li se scoate inainte motul din codita. Dupa ce racii au fiert, se adauga piperul, foaia de dafin si sarea. Se lasa la fiert vreo 15-20 minute, se dau apoi deoparte si se lasa in vin pana a doua zi, cand se incalzesc din nou.


Se servesc calzi.

Alte retete:

Tocanita de pui

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci