Salau simplu cu maioneza

Pentru salaul simplu cu maioneza se fierbe pestele. Se scurge bine de apa, se scot cu grija toate oasele. Carnea se desface mai usor cand pestele este cald.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salau
  • Pentru maioneza:
  • 3 galbenusuri
  • 300 g ulei
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • sare.

Mod de preparare

Pentru salaul simplu cu maioneza se fierbe pestele. Se scurge bine de apa, se scot cu grija toate oasele. Carnea se desface mai usor cand pestele este cald. Se scoate carnea cat mai intreaga. Se asaza pe o farfurie lunga de forma pestelui, se toarna deasupra un sos de maioneza (v. 47). Se pun imprejur, dupa gust si dupa posibilitate, foi de salata verde, aspic, gaturi de raci, feliute de castraveti in otet etc.


Salaul simplu cu maioneza se poate servi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc