Sardine umplute, la cuptor

Crestati rosiile si puneti-le in apa clocotita. Curatati-le de pielita, scoateti semintele si tocati marunt. Asezati sardinele pe o farfurie si presar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 rosii
  • 12 sardine mari
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper negru
  • 1 ceapa medie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura patrunjel
  • 6 felii de paine
  • 150 gr seminte de pin

Mod de preparare

Crestati rosiile si puneti-le in apa clocotita. Curatati-le de pielita, scoateti semintele si tocati marunt. Asezati sardinele pe o farfurie si presarati deasupra coaja de lamaie rasa, apoi adaugati si zeama. Asezonati cu sare si piper. Caliti ceapa in ulei de masline, cu putina sare, intr-o tigaie cu fundul gros. Dupa trei minute, adaugati usturoiul si caliti inca un minut, iar apoi lasati-l sa se raceasca. Adaugati rosiile, ardeiul iute, verdeturile si miezul de paine si amestecati. Presarati putin din acest amestec pe fundul unui vas de ceramica uns cu ulei, in care sa incapa fileurile rulate. Apoi puneti ceva mai mult din amestec pe fiecare fileu si rulati. Asezati rulourile in vasul de ceramica, presarati deasupra restul amestecului de verdeturi, semintele de pin si tulpinile de fenicul, stropiti cu ulei de masline si coaceti intr-un cuptor incins timp de 8-10 minute, pana devin crocante si aurii.
Alte retete:

Ardei umpluti

Peste gatit in stil marocan

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide