Reteta de somon cu cuscus este o reteta rapida, ce se poate realiza in mai putin de 10 minute, dar care este foarte hranitoare si satioasa. Se poate prepara cu orice fel de peste, nu doar cu somon.
Punem cuscus-ul intr-un castron, turnam apa clocotita deasupra, cat sa-l acopere si il lasam deoparte ca sa absoarba apa, aproximativ 3 minute.
In acest timp taiem somonul pe latime, il stropim cu sucul de lamaie si asezonam dupa gust cu sare si piper.
Punem la incins tigaia antiaderenta si asezam file-urile de somon. Adaugam deasupra bucatilor de somon dovlecelul taiat bastonase, varfurile de sparanghel spalate inainte, si ardeiul iute tocat marunt. Lasam pe foc timp de 2 minute, sa se prajeasca.
Amestecam cuscus-ul cu rosiile tocate in bucati mai mari, zeama de lamaie, 4 linguri de ulei de masline si coriandrul tocat si el.
Scoatem bucatile de somon din tigaie, iar langa legumele ramase adaugam cuscus-ul si amestecam bine, dupa care adaugam din nou bucatile de peste pentru 1 minut, la foc mare. Se pune totul pe o farfurie si gata masa!
Se serveste cu o lingura de smantana deasupra

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii