branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se desface pestele, dar nu in mod obisnuit. Se taie stiuca cu atentie
branhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se desface pestele, dar nu in mod obisnuit. Se taie stiuca cu atentie de-a lungul coloanei vertebrale pana la cavitatea abdominala. Se scoate coloana vertebrala si organele. Cavitatea abdominala se spala bine, se curata complet cu grija si apoi se sterge sa fie bine uscata. O parte din carnea de stiuca din interior se indeparteaza cu grija, sa nu i se deterioreze pielea. Se sareaza interiorul pestelui si se pune deoparte.
Se pregateste umplutura: se imbiba chiflele in lapte si cand sunt bine inmuiate se storc. Carnea de stiuca scoasa din interior se toaca impreuna cu chiflele. Ciupercile taiate marunt se pun la prajit in 75 gr de unt. Se sareaza, se codimenteaza cu piper si in final se adauga patrunjelul tocat fin. Se adauga ciupercile si ouale la stiuca si chiflele tocate. Se pune umplutura cu grija in stiuca si se coase. Atentie insa ! nu trageti prea tare firul de ata, deoarece pielea poate crapa si in timpul fierberii umplutura poate iesi. Stiuca gata umpluta se pune intr-o tigaie cu margini inalte, unsa cu unt. Se toarna vinul alb peste peste, dupa care se acopera cu o hartie de copt unsa cu unt si se pune in cuptor la fiert. In timpul fierberii se poate turna peste stiuca din cand in cand din sucul propriu. Asa va capata un gust mai bun. Partea de sus va fi mai moale si se va putea taia mai usor la servire. Stiuca gata fiarta se lasa sa se raceasca pana la servire si atunci se scoate si ata. Se taie pestele cu ajutorul unui cutit ascutit in felii de cca 1 cm grosime, se taie perpendicular pe directia longitudinala sau usor oblica a pestelui. Se servesc feliile aranjate usor oblic fata de cap, iar pentru efect se aranjeaza ca partea unde se vede umplutura sa fie in linie dreapta cu carnea.
Alte retete peste recomandate:
Ciorba peste
Salata icre
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii