Retetele cu peste sunt cele mai simple ca si complezitate de preparare. Pentru stiuca umpluta la cuptor, sunt necesare urmatoarele: stiuca, morcov, sfecla, oua, ceapa, patrunjel, lamaie, piper, sare, patrunjel.
Se curata stiuca, se spala si se taie capul. Se desprinde pielea de cap si se trage incet inspre coada. Daca mai ramane carne pe pielea trasa, se rade cu dosul cutitului. Pielea se sareaza si se lasa la o parte. Se desface carnea de pe oasele pestelui si se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela muiat in lapte sau in apa si cu ceapa tocata marunt si rumenita putin in ulei.
La tocatura se adauga sare, piper, o lingurita patrunjel tocat si doua oua batute spuma. Se amesteca bine si se umple pielea stiucii, nu prea indesat.
Capul si pestele umplut cu tocatura se aseaza pe o tava, se unge cu doua linguri de ulei si se pune la cuptor. Din cand in cand se unge pestele cu uleiul scurs in tava. Cand este gata, se scoate din tava, se aseaza pe o farfurie lunga, iar dupa ce s-a racit se taie in felii de dimensiunea unui deget, se aduna la un loc pentru a avea forma. Se aseaza pestele intreg si se garniseste cu felii de ou rascopt.
Se serveste cu sos de mustar.
Alte retete recomandate:
Pulpe de pui la cuptor
Mancare de urzici
Friptura de vita la cuptor
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii