Ton prajit cu ghimbir ras si arpagic

Marinati bucata de ton in putin sos de soia, timp de 1 ora. Uscati pestele prin tamponare cu un servet de hartie, frecati-l cu ulei de susan si prajit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata de 225-285 g din cel mai bun ton
  • preferabil partea dinspre coada sau o fasie subtire de pe spate
  • sos de soia
  • 1 lingura cu ulei de susan
  • 2 bucati de ghimbir proaspat de marimea unui deget
  • 1 legatura de arpagic proaspat
  • tocat marunt

Mod de preparare

Marinati bucata de ton in putin sos de soia, timp de 1 ora. Uscati pestele prin tamponare cu un servet de hartie, frecati-l cu ulei de susan si prajiti-l aproximativ 2 minute intr-o tigaie neaderenta foarte incinsa, intorcandu-l mereu. Scoateti-I si lasati-l 1 minut sa se raceasca, timp in care decojiti si radeti marunt ghimbirul. Pentru servire, puneti cate o gramajoara de ghimbir proaspat si cate una de arpagic pe marginea fiecarei farfurii, turnand sosul de soia in mijloc. Folosind un cutit ascutit, taiati tonul in felii de 1/2-1 cm grosime, punand pe fiecare farfurie cel putin 3-4 felii. In Japonia, feliile mai groase sunt considerate un semn de generozitate si de reala decadenta, dar mie imi plac totusi cele subtiri.
Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Tocanita cu ciuperci

Vinete coapte

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Poale-n brau (branzoaice)
1
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
2
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura DELICIU
4
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura Regina Maria
5
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Parteneri
Briose din carne tocata
Bucataras.RO

Briose din carne tocata

Ne-au placut mult aceste "briose". Reteta de la Cimpoies Elvira >:D

Briose din carne tocata
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori